sponsored by Sikkens

Sikkens

Sikkens, passie voor kleur

Sikkens

Sikkens sponsort Partners In Business.

Bezoek de Sikkens website >

 

Sikkens heeft sinds de oprichting meer dan 220 jaar geleden een duidelijk doel: eerste klas producten en services leveren.

 

Onze geschiedenis

Sikkens historieIn 1792 richtte Wiert Willem Sikkens langs de stadsmuur van Groningen een fabriek op voor de fabricage van lakken. Tegenwoordig is Sikkens een internationaal erkend merk dat dankzij de passie voor alleen de beste kwaliteit klanten overtuigt in heel Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië. Wij zijn klein begonnen, maar continu gegroeid – en met ons ook onze reputatie voor producten en diensten waar men op kan vertrouwen. Al in de jaren ’20 van de vorige eeuw namen onderzoek en ontwikkeling bij Sikkens een belangrijke plaats in. Zo ontstond in 1924 ons laboratorium voor ontwikkeling van nieuwe producten en kwaliteitsbewaking. Al snel werd Sikkens fabrikant van speciale lakken voor de meubelmakersbranche en de auto- en vliegtuigindustrie. Deze bedrijfsonderdelen bestaan tegenwoordig nog steeds. Om dichter bij de klant te kunnen zijn, verhuisde de firma in 1939 naar Sassenheim. Het tekort aan grondstoffen na de oorlog dwong het bedrijf tot creatieve stappen – hetgeen tot de ontwikkeling van de kunstharslakken leidde. Door een reeks fusies en bedrijfsovernames werden wij in 1960 internationale marktleider. Tegenwoordig is Sikkens onderdeel van de AkzoNobel-groep en behoort daarmee tot de grootste fabrikant van verven en lakken ter wereld.

Ons doel

Wij willen ervoor zorgen dat onze klanten met Sikkens-producten altijd topresultaten behalen. De samenwerking met de gebruikers van onze lakken is de sleutel tot succes – van de ontwikkeling tot aan het voltooide werk. Waarom? Heel eenvoudig; topkwaliteit verf is onze passie.

Hoe bereiken wij dit doel?

Sikkens doel bereikenAllereerst: door innovatie. Onze onderzoeksafdeling werkt voortdurend aan een verdere verbetering van de marktleidende producten. Producten zijn zo ontwikkeld dat ze technisch topprestaties leveren, maximale productiviteit bieden en ook nog eens duurzaam zijn. Maar innovatie werkt alleen wanneer het de juiste oplossingen voor onze klanten biedt en daarom is een luisterend oor richting de gebruikers van onze producten cruciaal. Alleen zo kunnen we producten maken waar de markt om vraagt. Maar wij bieden onze klanten meer: vakkundig advies, trainingen en uitgebreide voorlichting zodat u het beste uit onze lakken kunt halen en altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. En zodat uw tevreden klanten telkens weer bij u terugkomen, want net als u streven ook wij altijd naar de perfecte oplossing.

Partners In Business hebben een streepje voor

Sikkens wordt gebruikt door vakmensen die weten wat goede verf is. De grotere schildersbedrijven die veel volume verbruiken en die derhalve ook goede sparring partners zijn voor ons als producent, ontmoeten we op regelmatige basis. De directeur-eigenaars van deze grotere schildersbedrijven nodigen we uit in een unieke business club. Omdat we willen leren van elkaar. Omdat we er sterk in geloven dat het uitwisselen van kennis en kennissen een win-win relatie creëert. Omdat de markt zo snel evolueert, dat we méér dan ooit dichtbij onze klanten willen staan. Niet als een leverancier van producten maar als een echte partner in business.

Vooruitgang

sikkens kleurenKleur is alles voor ons: Ons kleurenmengsysteem behoort tot het beste wat de kleurentechniek te bieden heeft. Onze vele hulpmiddelen en kleurencollecties ondersteunen en inspireren architecten, ontwerpers en schilders. Daarbij hoort ook onze bekende 4041 kleurenstaal. Wij geven graag vakkundig advies over trends en vormgeving voor binnen en buiten. Eén van onze sterke punten is de samenwerking met onze klanten bij de oplossing van hun taken. Wij bezoeken hen ter plaatse en stellen precieze specificaties op voor allerlei soorten projecten, om zo optimale resultaten te behalen. Met onze in meer dan 220 jaar verworven kennis willen wij ook in de toekomst onze klanten de beste producten, prestaties en successen bieden.

AkzoNobel

akzo nobel sikkens partners in businessSikkens is onderdeel van AkzoNobel, de grootste firma voor verven en lakken ter wereld die ook een belangrijke leverancier van speciale chemicaliën is. AkzoNobel levert wereldwijd innovatieve producten voor de industrie alsmede voor eindklanten en heeft zich tot doel gesteld om voor haar klanten milieuvriendelijke oplossingen te ontwikkelen. AkzoNobel, met hoofdkantoor in Amsterdam, behoort tot de Global-Fortune-500-bedrijven en is leidend op het gebied van duurzaamheid. Wij hebben vestigingen in meer dan 80 landen en onze 55.000 medewerkers voelen zich verplicht tot het bereiken van topprestaties met het motto “Tomorrow’s Answer Today™”.

BEZOEK SIKKENS WEBSITE